federació de colles

L’any 1926 es formà la primera Federació de Colles de Sant Medir. Malauradament, va desaparèixer i no fou fins l’any 1951 que es va tornar a constituïr per tal d’unir totes les Colles i impulsar de nou la festa, molt minvada a causa de la Guerra Civil Espanyola.

Foren uns quants romeus, dels més antics i dels de més fort arrelament a la festa -els Duaso, Palau, Milà, Artigas i Soriano-, els qui van creure que havia arribat el moment que les Colles, en aquells temps catorze o quinze, arribessin a federar-se per tal d’aconseguir una fermesa més gran pel manteniment del romiatge.

En tots aquests anys, les diferents juntes de la Federació han impulsat gran quantitat de projectes, com la instal·lació d’un monolit en honor a la Colles, les obres de manteniment i adequació de l’Ermita de Sant Medir de Sant Cugat i la dotació d’una seu estable i una entitat amb força i determinació al barri.

Actualment, la Federació de Colles de Sant Medir participa amb moltes altres entitats i agrupacions del barri, formant part del grup G6. També col·labora amb ONG’s i altres colles de cultura popular.