Sant Medir

3 de març – matí

veure recorreguts de les colles

Entre les 9 hores i les 13.30 hores del matí, aproximadament, les diferents Colles de Sant Medir participen en la cercavila pels principals carrers i places dels barris de Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i La Bordeta (Major de Sarrià, Pl. del Consell de la Vila, Gran de Gràcia, Torrent de l’Olla, Escorial, Travessera de Gràcia, Pl. de la Vila, Constitució..).

Generalment, les Colles acostumen a estar formades per cavalls, carruatges i camions, tot això encapçalat per una banda de música que amenitza la festa. Els romeus i romeves llencen caramels i llaminadures a la gent que troben pel camí amb la màxima dolçor possible, però sempre s’ha d’anar ben preparat, amb una bossa que vora el migdia serà plena de sorpreses. Les colles acostumen a buscar els mercats, les places i les escoles, ja que és on es troba més gent esperant el seu pas, però també recorren carrers estrets i avingudes amples, així que toca córrer per atrapar-los.

Al migdia, vora les 13.30 hores, totes les colles participen a l’aplec que s’organitza al voltant de l’Ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. Es celebra la diada amb una missa i es fa entrega a les colles de la llaçada commemorativa. Si bé és cert que, quan plou, els accessos a l’Ermita són impracticables i s’ha de fer la celebració a la Plaça Virreina, a l’Església de Sant Joan, on hi trobem una imatge del Sant Patró cedida per la Colla Providència.

3 de març – nit

veure recorreguts de les colles

Com ja és tradició, les nits de Sant Medir es viuen al barri de Gràcia, concretament als carrers Escorial, Sant Salvador i Gran de Gràcia.
Les Colles es col·loquen en formació una darrera l’altre des del carrer Nil Fabra cap enrere. A les 19.30 hores del vespre, arrenca la cercavila i van desfilant tot baixant pel carrer Gran, encapçalats per la Guàrdia Urbana muntada.

La gent espera a les Colles amb ganes de dolçor des del carrer, des dels balcons o des de les portalades dels edificis i les Colles responen molt generosament.

Al finalitzar el carrer Gran de Gràcia, al Pla de Salmeron, es col·loca una tarima on se situen les autoritats més destacades del moment, com l’alcalde de Barcelona, dels districtes, etc… i saluden les Colles una per una, sovint intercanviant caramels.