Arribada de la Flama del Canigó a Gràcia

Per segon any consecutiu, la Federació de Colles de Sant Medir col·labora amb l’arribada de la Flama del Canigó a Gràcia el proper dilluns 23 de juny. Aquesta col·laboració consta d’un carro tirat per dos cavalls que portarà la Flama des del centre de Barcelona fins a Gràcia.

Un cop a Gràcia, seguida per una cercavila, la Flama seguirà en cercavila fins la Plaça de la Vila, on es llegirà el manifest i tot seguit es distribuirà la flama per tal que tothom pugui gaudir d’un Sant Joan perfecte!

“La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.”

Flama Gràcia