Concurs literari Vila de Gràcia amb novetat

L’any 2002 la Fundació Festa Major de Gràcia, d’acord amb el Centre de Gràcia, van decidir crear un concurs literari a mode de jocs florals. Des de l’any 2016 a l’organització del concurs s’hi va sumar la Federació de Colles de Sant Medir. El concurs es divideix en dues grans categories: “Contes i Poesia” i “Textos teatrals”. Paral·lelament, cada una d’aquestes categories té diferents subseccions i modalitats segons l’edat dels autors i la temàtica. Es poden fer peces literàries ambientades a la Festa Major de Gràcia, a la festa de Sant Medir o de temàtica lliure.

Enguany es suma a la organització del concurs l’Independent de Gràcia, el diari local de referència a la Vila de Gràcia. En sumar-s’hi, s’ha creat la categoria d’article-reportatge periodístic. D’aquesta manera s’obre encara més la participació a nous tipus de públic.

Els premis van des de lots de productes, publicació dels reportatges premiats i premis en metàl·lic de fins a 300€.

Funcionament

Les bases del concurs surten a meitats de febrer i es reben obres durant un mes sencer en format digital.  El veredicte del jurat del concurs es fa públic en un acte cultural que es celebra al teatre del Centre Moral de Gràcia el dijous de la setmana anterior a la festa de Sant Jordi i consta de dues parts: la primera amb l’acte institucional en si del lliurament de premis i per altra, una actuació cultural com a final de festa.

Si us plau, abans de participar, llegiu les bases de cada secció amb atenció. Les trobareu en els pdf adjunts a aquesta plana.

 

TERMINI DE RECEPCIÓ D’OBRES DEL CONCURS DE 2024: DEL 22 DE FEBRER AL 22 DE MARÇ.

 

bases concurs literari 2024 (contes i poesia)

bases concurs literari 2024 (Obres teatrals)

bases concurs literari 2024 (reportatge)