#LaCulturaPopularÉsNecessària: Les entitats de Cultura Popular i Festes Majors de BCN exigim reprendre les nostres activitats

45 entitats de Cultura Popular i Festes Majors de la ciutat de Barcelona i plataformes promovem el manifest “La Cultura Popular és necessària” en el qual denunciem que la Generalitat ha oblidat el sector excloent les activitats culturals d’arrel popular i festiva en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT i que “no s’han pres mesures possibles i intel·ligents” que permetin plantejar la reobertura de les propostes d’aquest sector cultural.

En el document recordem que “la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta”. També fem palesa la urgència en la represa de les nostres activitats culturals i comunitàries, en tant que eina de participació de la ciutadania, i apostem per un “ús intel·ligent de l’espai públic” per al desenvolupament de les activitats.

A les administracions també els demanem que es plantegin mesures que possibilitin les activitats i que “siguin equiparables a les de la resta de sectors culturals, raonables, possibilistes i amb ritmes semblants”.

Considerem que la desescalada ha de ser “progressiva i racional” i afectar “tant als assajos com a la pràctica i a l’activitat”. També proposem que es compti amb la nostra expertesa per a l’establiment de les mesures més eficaces per tal que la represa sigui segura i lamentem que la descoordinació entre els Departaments de Cultura, Salut i Interior hagi provocat aquesta deixadesa en el sector de la cultura popular i les festes majors.

Consulteu el manifest complet i les entitats signants i feu la vostra adhesió.